Miljoenen beschikbaar voor innovatieve ondernemers in Noorden

Provinciehuis Drenthe
Het provinciehuis van Drenthe in Assen © Fred van Os/RTV Drenthe
Er komt geld beschikbaar voor noordelijke ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) die hun bedrijf willen vernieuwen.
Het gaat om een subsidie van 2 miljoen euro. Bedrijven moeten bij het innoveren met elkaar samenwerken om in aanmerking te komen voor een deel van het geld.
De provincie Drenthe zegt dat de subsidie bedoeld is voor "onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten van ondernemers die samen met anderen aan de slag willen met innovaties".

'Extra impuls voor innovatieve mkb'ers'

Met de regeling, officieel de mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren geheten, stimuleert de provincie ondernemers om te blijven ontwikkelen, zegt gedeputeerde Henk Brink. "Door deze regionale samenwerking te ondersteunen, vergroten we de kansen in Noord-Nederland en krijgen innovatieve mkb'ers een extra impuls."
De nieuwe aanvraagronde is per vandaag opengesteld. Ondernemers kunnen tot en met 12 september een verzoek indienen voor het geld, waarbij ze tot 35 procent van de kosten van onder andere personeel, apparatuur en materiaal vergoed kunnen krijgen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.