Alle veertig vakantiewoningen RoldeWoud verkocht onder voorbehoud

RoldeWoud_impressie
Een impressie van recreatiepark RoldeWoud © Aprisco
Liefst twintig jaar lagen de plannen voor vakantiepark RoldeWoud in Rolde in de ijskast. Maar van uitstel kwam in dit geval geen afstel. Op het voormalige campingterrein Zonneheuvel staan waarschijnlijk dit jaar nog veertig hagelnieuwe vakantiehuizen. De bouwvergunning is nog onderweg, maar onlangs zijn de woningen al wel onder voorbehoud verkocht aan één partij.
Welke partij dat precies is, wil vastgoedondernemer Bernd Ziengs van Aprisco pas bekendmaken als de koop helemaal rond is. "Maar als alles goed gaat, kunnen we na de zomervakantie waarschijnlijk beginnen met bouwen." En daarna kan het snel gaan, want het park zal geheel bestaan uit prefabwoningen voor vier tot zes personen, die binnen een paar uur kunnen worden neergezet. Ziengs hoopt daardoor dat de eerste bezoekers al in september van dit jaar vakantie kunnen vieren in RoldeWoud.
Maar zover is het nog niet. Eerst moet de bouwvergunning nog worden verleend, maar de gemeente verwacht daar geen kink meer in de kabel, zei wethouder Ivo Berghuis vorige week tegen Dagblad van het Noorden. Daarnaast zijn er zorgen bij omwonenden over de verkeersveiligheid rond het aanstaande vakantiepark.
Vakantiewoningen RoldeWoud verkocht onder voorbehoud

Zorgen over verkeersveiligheid

RoldeWoud is gelegen aan de Asserstraat, een drukke weg met fietspad tussen Assen en Rolde. "De moeilijkheid van deze weg is dat het zicht beperkt is. En dat in combinatie met heel snel rijdende en, nog erger, inhalende auto's," zegt Gerard Smallenbroek van de Buurtvereniging Asserstraat. "De algemene verkeersveiligheid hier is al langer een zorg van ons. De bewoners kennen de situatie, maar de recreanten straks niet. We zijn er bang voor dat dit een vaste route voor de ziekenauto gaat worden."
Daarom zijn de gemeente, de buurtvereniging en Aprisco nog met elkaar in overleg over een veilige aansluiting van het vakantiepark op de openbare weg. Eén van de besproken plannen is het verleggen van het fietspad en de in- en uitrit (zie tekening). De buurtvereniging wil liever dat het vakantiepark helemaal niet op de Asserstraat wordt aangesloten. Zij ziet liever een in- en uitrit aan een andere, rustigere weg.
Verkeersvoorstel_Asserstraat_Rolde
Het fietspad (rood) en de inrit van het park (oranje) verleggen is één van de plannen © Aprisco
Ziengs denkt naar eigen zeggen graag mee over een oplossing. "Volgens het huidige bestemmingsplan mogen hier 109 kampeerplaatsen geëxploiteerd worden. In ons plan brengen we dat terug naar veertig recreatiewoningen. Dus het wordt al rustiger dan mag," licht hij toe. Een definitief besluit over de inrit is nog niet genomen, daar overleggen de partijen de komende tijd verder over met de gemeente.
Twintig jaar in de ijskast
In 2002 kocht vader en ondernemer Bert Ziengs, inmiddels 70 jaar oud, het voormalige kampeerterrein Zonneheuvel in Rolde aan. Het plan was een nieuw recreatiepark te ontwikkelen, maar omstandigheden gooiden roet in het eten. Eerst ging de beoogde bouwer failliet, daarna volgde een jarenlange kredietcrisis. Vader Ziengs parkeerde het plan daarom in de ijskast. Daar lag het uiteindelijk bijna twee decennia. Het terrein bleef braak liggen en de natuur kon haar vrije gang gaan. Bomen en struiken overwoekerden tot voor kort het gebied.
Drie jaar geleden besloot zoon en ondernemer Bernd Ziengs (40) het project nieuw leven in te blazen. Hij ontwikkelde het RoldeWoud: veertig vakantiewoningen in het duurdere segment, waar "het bos je tuin is". Vader is dan al "met pensioen geschopt" door zoon, maar is desondanks nog altijd nauw betrokken op de achtergrond. "Ik ben er heel trots op dat ik in de voetsporen van mijn vader ben getreden en dit project eindelijk kan realiseren," aldus zoon Ziengs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl