Teruglezen: de eerste zitting in de 'Ruinerwold-zaak'

De rechtbank boog zich vandaag voor het eerst over de zaak (Rechten: ANP / Robin van Lonkhuijsen)
De rechtbank boog zich vandaag voor het eerst over de zaak
De rechtbank boog zich vandaag voor het eerst over de 'Ruinerwold-zaak'. Gerrit-Jan van D. en zijn zes jongste kinderen woonden afgezonderd in een boerderij in het dorp. De Oostenrijker Josef B. huurde dit pand en werkte als een soort klusjesman.
Beide mannen worden verdacht van onder meer vrijheidsberoving en witwassen. Van D. wordt bovendien ook verdacht van mishandeling en seksueel misbruik. Het ging vandaag om een zogeheten pro-formazitting. Dat betekende dat de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld.
RTV Drenthe hield een liveblog bij van de eerste zitting. Lees het hieronder terug.
<p>Wil je alles lezen over het gezin dat jarenlang geïsoleerd zat in een boerderij in Ruinerwold? Bijvoorbeeld over de verdachte Josef B., of de Moonsekte waartoe het gezin behoorde of wil je meer lezen over het leven van het gezin in Zwartsluis en Hasselt? <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/gezin-ruinerwold">Bekijk hier een overzicht van alle artikelen en video's.</a></p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.