Nieuwe boerenacties op 21 maart, mogelijk ook in Drenthe

Boeren gaan op zaterdag 21 maart opnieuw actie voeren. Dat heeft de actieclub Agractie vandaag bekendgemaakt. Op zo'n veertig drukke, goed zichtbare locaties in grote Nederlandse steden, zal tussen 12.00 en 16.00 uur de actie Boerderijprijzen plaatsvinden.

De organisatie kondigde eerder deze maand aan in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw van zich te laten horen. Tijdens de actie zullen onbewerkte agrarische producten aan de man worden gebracht voor de gemiddelde prijs die de boer ervoor ontvangt. Hiermee wordt volgens Agractie de consument duidelijk gemaakt hoe slecht de positie van de Nederlandse boer op dit moment is.

"Naar verwachting gaan we ook naar Drentse steden", zegt bestuurslid Ronne Smolders van Agractie. "We gaan naar plaatsen waar de consument ver van de agrarische sector afstaat. Zij die niet weten hoe de producten gemaakt worden en wat het verhaal erachter is." Het is niet bekend of de acties net als eerder voor grote verstoppingen op de wegen zullen leiden.

Smolders zegt dat de actievoerders naar locaties zullen gaan met zoveel mogelijk winkelend publiek. Waar precies de acties plaats zullen vinden, wordt in een later stadium door de actieclub naar buiten gebracht.

Andere actie

Eind deze week lanceert de club een actie waarbij de boeren de consument in de supermarkt confronteren met producten waarvoor Nederlandse boeren geen eerlijke prijs hebben ontvangen en producten die niet duurzaam zijn. Deze actie moet enkele maanden gaan duren en zal volgens Agractie een zeer groot bereik door heel Nederland hebben.

Deel dit artikel: