Alpe d'HuZes 2020 bereikt maximaal aantal inschrijvingen

Deelnemers gaan tijdens het evenement maximaal zes keer de berg op (foto 2018) (Rechten: ANP ORANGE PICTURES / FRANK VAN ENGELEN)
Deelnemers gaan tijdens het evenement maximaal zes keer de berg op (foto 2018)
Vijfduizend mensen hebben zich ingeschreven voor de vijftiende editie van Alpe d'HuZes. Daarmee is de inschrijflimiet voor het evenement bereikt. Onder het motto 'opgeven is geen optie' zullen de deelnemers op 4 juni tot maximaal zes keer de Alpe d'Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.
De organisatie verwacht, supporters en vrijwilligers meegeteld, dat tijdens het evenement ongeveer 15.000 mensen op de Franse alp zullen zijn. De deelnemers hebben voor de komende editie al meer dan 4 miljoen euro opgehaald, een miljoen euro meer dan vorig jaar rond deze tijd.
"We zijn erg blij dat er volop interesse is om deel te nemen aan Alpe d'HuZes en dat mensen zich in willen zetten om kankeronderzoek mogelijk te maken", zegt Jan Kouwenhoven, voorzitter van Alpe d'HuZes. "De grote belangstelling is mooi, maar heeft helaas ook een trieste keerzijde. Kanker is al jaren doodsoorzaak nummer één in Nederland en iedere deelnemer heeft z'n eigen verhaal om de berg te beklimmen."
Vorig jaar namen ruim 4.300 fietsers, hardlopers en wandelaars deel aan Alpe d'HuZes. In totaal haalden zij ruim 11,8 miljoen euro op voor kankeronderzoek.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.