Watertoren Assen wordt luxe overnachtingsplek

De woonruimte boven in de watertoren (Rechten: 12 Wat architecten)
De woonruimte boven in de watertoren
De watertoren van Assen wordt omgebouwd tot een luxe overnachtingsplek voor maximaal zes personen met een sauna en filmzaal. Het idee van Riemer van den Berg van Noordelijk Vastgoed BV. is door een jury van de gemeente Assen, WMD en de stichting Boei gekozen uit meer dan 100 inzendingen.
"Wij hebben wel meer monumentale panden in ons bezit maar dit is toch wel heel speciaal", zegt Van den Berg. "Wij zijn er heel blij mee."
(Rechten: Fred van Os/RTV Drenthe)
(Rechten: Fred van Os/RTV Drenthe)
De Waterleidingmaatschappij Drenthe deed de watertoren vorig jaar in de verkoop omdat de toren al drie jaar niet meer werd gebruikt. Mensen die het gebouw wilden kopen, moesten met een haalbaar en duurzaam plan inleveren waarbij de toren zoveel mogelijk intact zou blijven. Ook moest de buurt geen last ondervinden van de nieuwe eigenaar.

Vijf beste plannen

Afgelopen maandag werden de vijf beste plannen gepresenteerd aan de jury, die unaniem koos voor het plan 'De druk er af' van Van den Berg. "WMD gaat met een heel goed gevoel de watertoren 'gunnen' aan Riemer van den Berg. De toekomstige eigenaar gaat in gesprek met de gemeente over de herbestemming", schrijft de WMD.
Van den Berg hoopt dat medio volgend jaar de eerste gasten kunnen overnachten in de verbouwde watertoren.
De filmzaal in de watertoren (Rechten: 12 Wat architecten)
De filmzaal in de watertoren
Het saunagedeelte in de watertoren (Rechten: 12 Wat architecten)
Het saunagedeelte in de watertoren

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.