Nagtegaal fluit Vitesse - FC Emmen

VOETBAL - Vitesse - FC Emmen staat zondag onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal. Het is voor de pas 26-jarige arbiter de eerste keer dat hij een wedstrijd van FC Emmen fluit en ook pas zijn derde wedstrijd op het hoogste niveau.

De carrière van Nagtegaal gaat dit seizoen als een speer. De inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht begon het seizoen als arbiter in de Keuken Kampioen Divisie, maar maakte in november ook nog twee uitstapjes naar de Tweede Divisie. In december debuteerde Nagtegaal in de eredivisie bij de wedstrijd RKC - Heerenveen op 8 december. Een week later floot hij VVV - PEC Zwolle. Daarna volgden weer twee duels op het tweede niveau, waarvan de laatste twee weken geleden (Go Ahead Eagles - Almere City FC).

ABBA

Nagtegaal, die eind december overigens ook vierde official was bij FC Groningen - FC Emmen, werd een paar jaar geleden bekend vanwege de ABBA-penaltyserie bij FC Lisse - Hoek. Nagtegaal paste deze serie onterecht toe. Lisse won met 5-4, maar de amateurclubs moesten later alle strafschoppen overnemen. Toen waren de Zeeuwen de sterkste.

Vitesse - FC Emmen begint zondag om 12.15 uur. Radio Drenthe Sport doet vanzelfsprekend live verslag van dit duel.

Meer over dit onderwerp:
voetbal eredivisie FC Emmen Vitesse Nagtegaal
Deel dit artikel: