Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe is leukste Drentse uitje

Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe in Ruinerwold is uitgeroepen tot het Leukste uitje van Drenthe 2020. ANWB-leden konden voor de verkiezing stemmen op provinciale uitjes, maar ook landelijk.

De Drentse Koe is in handen van Lydia en Erik van der Linde, die erg trots zijn op de titel. "Supermooi toch? Vorig jaar brons en nu goud, een mooie stap vooruit!"

Vanaf 1999 startte familie Van der Linde met de verkoop van zelfgemaakt ijs van de melk van hun koeien. "We wilden het terras wat aankleden en schaften daarom speeltoestellen aan", vertelt Lydia van der Linde. Stuk voor stuk kwamen er meer speeltoestellen bij. Daardoor staan er nu niet alleen buiten om de boerderij heen toestellen, maar is er nu ook een grote speelschuur. Sinds 2017 zijn er geen koeien meer op de boerderij, maar het ijs wordt nog wel steeds zelfgemaakt.

'Warm en veilig'

"Warm gemoedelijk en veilig spelen", is een van de reacties over de Drentse Koe. "Superleuk voor alle kinderen, echt een aanrader om heen te gaan." Volgens de ANWB scoort de boerderij op bijna alle onderdelen - prijs/kwaliteit, personeel, faciliteiten en aanbod - het hoogst.

"We zijn net wat anders dan alle anderen. We zijn geen pretpark, maar we zijn kleiner en knusser", zegt Van der Linde op de vraag waarom ze hebben gewonnen. "We hebben wel boerderijdieren lopen zoals kippen en kalveren, maar we zijn ook geen kinderboerderij. De sfeer is wel echt anders."

Vorig jaar eindigde de Drentse Koe als derde in de verkiezing. Toen won Drouwenerzand Attractiepark de titel Leukste Uitje van Drenthe, dat dit jaar op nummer drie staat. Op nummer twee is Outdoor Klimpark Grolloo geëindigd.

Tijdens de lerarenstaking vorig jaar namen we al eens een kijkje bij Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe.