Minder auto-inbraken in Nederland, maar in Drenthe juist meer

In Drenthe zijn er in 2019 meer auto-inbraken geregistreerd dan het jaar ervoor (Rechten: Wikimedia Commons)
In Drenthe zijn er in 2019 meer auto-inbraken geregistreerd dan het jaar ervoor
In Drenthe is in 2019 meer uit auto's gestolen dan in het jaar ervoor. Vorig jaar werden er in de hele provincie 381 inbraken geregistreerd: een toename van 2 procent ten opzichte van 2018.
Dat blijkt uit een analyse van vergelijkingssite Independer, op basis van politiecijfers over 2019. In Assen vond de grootste toename van het aantal auto-inbraken plaats. In de provinciehoofdstad zijn vorig jaar 28 inbraken meer geregistreerd dan het jaar ervoor. In Hoogeveen is het aantal het meest gedaald in onze provincie; met 31 incidenten.
Drenthe gaat met de toename van het aantal inbraken tegen de landelijke trend in. Vorig jaar werden in Nederland 48.499 auto-inbraken geregistreerd: een daling van 9,3 procent ten opzichte van 2018.
Hoeveel auto-inbraken zijn er vorig jaar in jouw gemeente geregistreerd? Zie de interactieve hieronder:

Noordelijke provincies

Naast Drenthe is er ook in Groningen en Friesland een toename te zien. In de twee buurprovincies is in 2019 respectievelijk 21 en 4 procent meer inbraken geteld. Van alle provincies daalde het aantal inbraken het meest in Zeeland, namelijk met 35 procent.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.