FC Emmen huurt Adžić van Anderlecht

Luka Adžić toont het shirt van zijn nieuwe werkgever: FC Emmen (Rechten: FC Emmen)
Luka Adžić toont het shirt van zijn nieuwe werkgever: FC Emmen
VOETBAL - Luka Adzic maakt het seizoen af bij FC Emmen. Hij wordt voor een half jaar gehuurd van het Belgische RSC Anderlecht.
Adzic wordt gehaald als linkeraanvaller, al kan hij op meerdere posities voorin uit de voeten.
De 21-jarige buitenspeler groeide op in Servië, waar hij sinds 2004 het shirt van Rode Ster Belgrado droeg. Vanaf 2016 tot 2018 speelde hij daar 39 officiële duels, waarin hij negen keer scoorde. In de zomer van 2018 maakte hij de overstap naar Anderlecht.
Ook heeft Adzic achttien optredens bij Servië Onder 21 achter zijn naam staan. Tijdens de zes kwalificatieduels voor het komende EK Onder 21 droeg hij vijfmaal de aanvoerdersband.
"Bij FC Emmen kan ik mezelf laten zien in de Nederlandse competitie, die internationaal goed bekend is. En dat bij een mooie, warme club waar de sfeer fantastisch is en goed voetbal gespeeld wordt. Ik hoop dat ik veel speelminuten krijg om de ploeg te helpen met doelpunten en assists", aldus Adzic.

Nog niet speelgerechtigd

Overigens zal de nieuweling de komende weken niet speelgerechtigd zijn. De club gaat er alles aan doen om hem zo snel mogelijk op het veld te krijgen. Servië is geen EU-land en dus moet Adzic bij een overgang - net als Miguel Araujo en Sergio Peña, langs de IND. Vermoedelijk gaat daar zo'n vier weken overheen.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.