Cel voor Marktplaatsoplichting en bedreigen buurtgenoot

De man zette in 2017 advertenties op de internetsite Marktplaats (Rechten: Koen Suyk/ANP XTRA)
De man zette in 2017 advertenties op de internetsite Marktplaats
Een 47-jarige man uit Schoonoord is voor oplichting en bedreiging veroordeeld tot een celstraf van vier maanden. Hiervan is de helft voorwaardelijk. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
De man zette in 2017 advertenties op de internetsite Marktplaats. Hij bood spullen aan, incasseerde het geld en leverde vervolgens niets. Vier mensen trapten in zijn truc. Ze dachten een echte smartphone te kopen, maar kregen een neptelefoon. Ze betaalden hier ongeveer 500 euro voor.
De man zweeg bij de politie. Maar zijn minderjarige zoon vertelde des te meer. Ook die was betrokken bij deze zaakjes. De zoon werd eind 2018 door de kinderrechter veroordeeld tot een jeugddetentie van 248 dagen, waarvan 210 dagen voorwaardelijk.
Ook de vader moet nu alsnog de cel in. Hij kreeg de straf ook voor het bedreigen van zijn buurman. Die stoorde zich aan het lawaai dat de Schoonoorder maakte en beklaagde zich bij de verdachte. Die zwaaide vervolgens met een mes. Naast de celstraf moet hij de gedupeerden van de oplichting een schadebedrag van ruim 1.900 euro betalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl