Kijk terug: de eerste dag van de 'Ruinerwold-zaak'

In de rechtbank van Assen was vandaag de eerste zitting in de 'Ruinerwold-zaak'. Vader Gerrit Jan van D. van het boerderijgezin en de Oostenrijkse klusjesman Josef B. stonden terecht. Zij blijven beiden vastzitten, zo werd vandaag onder meer duidelijk. De vader moet ook een neurologisch onderzoek ondergaan. De zaak is vandaag nog niet inhoudelijk behandeld.

Gerrit Jan van D. en Josef B. zitten sinds half oktober in voorarrest. Van D. ligt in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Hij heeft een hersenbloeding gehad en kan niet meer praten. Josef B. was wel bij de zitting aanwezig. Beide mannen worden verdacht van vrijheidsberoving en witwassen. Verder wordt Van D. verdacht van het mishandelen van zijn in totaal negen kinderen. Bovendien zou hij twee van zijn kinderen seksueel hebben misbruikt.

Kijk hieronder naar een samenvatting van de dag:

Lees ook:

Wil je alles lezen over het gezin dat jarenlang geïsoleerd zat in een boerderij in Ruinerwold? Bijvoorbeeld over de verdachte Josef B., of de Moonsekte waartoe het gezin behoorde of wil je meer lezen over het leven van het gezin in Zwartsluis en Hasselt? Bekijk hier een overzicht van alle artikelen en video's.

Meer over dit onderwerp:
Ruinerwold gezin Ruinerwold
Deel dit artikel: