Krimp voorbij in Borger-Odoorn, school heeft extra lokaal nodig

Het Hunzehuys wordt te klein voor CBS De Borgh (Rechten: Google Streetview)
Het Hunzehuys wordt te klein voor CBS De Borgh
CBS De Borgh, gevestigd in MFA Het Hunsehuys in Borger, heeft dringend meer ruimte nodig. De school heeft een spoedaanvraag gedaan bij de gemeente voor een extra lokaal.
Wethouder Albert Trip spreekt van een trendbreuk. "We hebben al eerder geconstateerd dat de krimp voorbij lijkt. Dachten we een aantal jaren geleden nog dat het aantal kinderen zou dalen, uit de laatste prognoses komt een ander beeld naar voren. We zien bij meer scholen groei, maar De Borgh springt eruit."

Flinke puzzel

De christelijke basisschool heeft nu 152 leerlingen en verwacht er in 2030 186 te hebben. De gemeente onderschrijft daarom de behoefte aan een extra leslokaal. "Dat wordt wel een flinke puzzel om dat binnen de multifunctionele accommodatie te regelen", verwacht wethouder Trip. "Bij de bouw van Het Hunzehuys hadden we dit niet voorzien."
De school gebruikt nu al een ruimte van het dorpshuis dat ook binnen de MFA is gevestigd. Dat gebeurt sinds augustus vorig jaar, maar aan deze tijdelijke situatie moet volgens Trip deze zomer een einde komen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.