Arriva wil trein van Groningen naar Parijs: 'Prima plan, mits die stopt in Assen'

Parijs / Arc de Triomphe
Arriva wil vanaf 2026 dagelijks een trein laten rijden naar Parijs © Unsplash
Arriva wil vanaf 2026 dagelijks een trein laten rijden tussen Groningen en Parijs. Will Gerbers van reizigersvereniging Rover Drenthe is aangenaam verrast door de aankondiging.
"Ik vind het een prima plan, mits die stopt in Assen", zegt ze. Dat is Arriva niet van plan. Het idee is om de trein te laten stoppen op Zwolle, Almere, Amsterdam Zuid, Schiphol Airport, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. "Iedere trein die door Drenthe gaat, hoort in ieder geval te stoppen in onze hoofdstad", vindt Gerbers. Ze zegt te gaan proberen het voor deze verbinding voor elkaar te krijgen. "Dat doen we altijd."
De trein vertrekt om 05.30 uur vanuit Groningen en komt rond 10.40 uur aan op Gare du Nord in Parijs. Om 19.15 uur vertrekt de trein weer vanuit Parijs, om rond 00.30 uur aan te komen in Groningen.

'Minder vluchten op deze afstand'

"Het liefst zouden we natuurlijk elk station aandoen. We maken een afweging qua reistijd", reageert een woordvoerder van Arriva.
De trein mag dan niet in Drenthe stoppen, de reizigersvereniging is wel positief over het plan. Gerbers: "Hoe meer treinverbindingen via Drenthe hoe beter, en hoe minder vluchten over dit soort korte afstanden hoe beter. Als de trein in Assen stopt, ga ik hier zeker gebruik van maken."
Arriva heeft bij de Autoriteit Consument en Markt een aanvraag ingediend voor haar plan. In de toekomst wil Arriva meer aanvragen doen voor treinverkeer vanuit verschillende Nederlandse regio's naar bijvoorbeeld Belgische en Franse steden.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.