Picknicken in de bibliotheek in kader van voorleesontbijt

De Nationale Voorleesdagen zijn weer begonnen. Ruim driehonderd kinderen van zeven basisscholen uit Assen kwamen naar De Nieuwe Kolk, waar ze werden voorgelezen.

Tijdens een picknickontbijt kregen ze verhalen te horen die gelezen werden door verschillende Drenten. Onder hen waren bijvoorbeeld gemeenteraadsleden, maar ook een soldaat en een brandweervrouw maakten hun opwachting. "We hebben alle basisscholen in Assen uitgenodigd om hier vandaag langs te komen met de kleuterklassen. Zeven scholen zijn hier vandaag en dat vinden wij erg leuk. Tijdens het voorleesontbijt willen we graag kinderen en ouders stimuleren om te lezen en voor te lezen", vertelt Marloes de Klerk namens De Nieuwe Kolk.

Het boek dat centraal staat deze voorleesdagen is het Prentenboek van het jaar: Moppereend. "We hebben verschillende hoeken in de bibliotheek ingericht waar vanmorgen werd voorgelezen door mensen met bijzondere beroepen. Daarnaast kregen alle kinderen een tasje met een gezond ontbijtje", sluit de Klerk af.

Op Tjak was ook bij het voorleesontbijt

Meer over dit onderwerp:
Assen DNK voorleesontbijt
Deel dit artikel: