Na ontslag bij FC Groningen gaat Fledderus aan de bak bij Eredivisie CV

Jan de Jong en Mark-Jan Fledderus
Directeur Jan de Jong (r) en technisch manager Mark-Jan Fledderus © Eredivisie CV
VOETBAL - Vier maanden na zijn ontslag bij FC Groningen heeft Mark-Jan Fledderus uit Coevorden een nieuwe baan. Hij wordt technisch manager bij de Eredivisie CV, dat de belangen van alle clubs in de eredivisie behartigt.
Bij deze organisatie gaat de Drent zich bezighouden met beleidsmatige zaken. Hij zal zich op termijn focussen op de competitieopzet, speeldagenkalender, speelondergrond, jeugdopleidingen, beloftenteams, transferwindows en de voetbalpiramide.
Jan de Jong, de directeur van de Eredivisie CV, noemt de komst van Fledderus 'een volgende stap in de verdere professionalisering' van de belangenclub. "Mark-Jan weet wat het is om in de eredivisie te voetballen en wat het is om technisch directeur te zijn bij een club in de eredivisie", zegt hij. "En in die laatste rol zette hij zich altijd actief in voor het collectief."

Zelfkritisch

Fledderus werd begin februari weggestuurd bij FC Groningen. Volgens de club was er 'onvoldoende vertrouwen en perspectief' om de samenwerking met de oud-voetballer voort te zetten. Voor oorzaken van de degradatie van FC Groningen wordt veelvuldig gewezen naar het handelen van Fledderus. De Jong: "Niet alles wat hij aanraakte in zijn carrière veranderde in goud, nee, maar bij wie wel? Daarbij komt dat hij behoorlijk zelfkritisch is en hij heeft een enorm leervermogen."
Fledderus laat weten veel zin te hebben in zijn nieuwe uitdaging. "Het is een enorme eer om nu vanuit deze rol een bijdrage te mogen leveren aan de sportief technische ontwikkeling hiervan. We gaan er alles aan doen om de clubs die de eredivisie maken zo goed mogelijk te faciliteren op sportief technisch gebied."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl