Holland International Bluesfestival ook in 2024: 'Zonde om er niet mee door te gaan'

Publiek bij het HIBF
Publiek bij het Holland International Bluesfestival © RTV Drenthe/Rego Meijer
Het Holland International Bluesfestival is dit weekend in Grolloo niet bezig met een afscheidstournee. Het tweedaagse evenement keert volgend jaar terug voor een zevende editie.
In 2016 werd het Holland International Bluesfestival voor het eerst gehouden. Het was een initiatief van bluesliefhebber Johan Derksen, inwoner van Grolloo. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het festival in totaal vijf jaar zou plaatsvinden.

Veel publiek

"Maar het is zonde om er niet mee door te gaan. Zeker als je kijkt naar hoeveel publiek eropaf komt", zegt woordvoerder Junior van der Stel van organisator MOJO. "In 2024 zal het festival daarom terugkeren op 14 en 15 juni."
De eerste vier edities van het Holland International BluesFestival waren in 2016, 2017, 2018 en 2019. In de twee daaropvolgende jaren werd het evenement afgelast vanwege de coronapandemie. In 2022 keerde het Holland International Bluesfestival terug voor een vijfde editie.
Dit weekend wordt het evenement dus voor de zesde keer in Grolloo gehouden. John Fogerty, Beth Hart en The Teskey Brothers zijn enkele van de optredende artiesten.
Holland International Bluesfestival keert ook in 2024 terug

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl