WZA werkt samen om tekort aan maag-lever-darmartsen tegen te gaan

Het WZA werkt samen met Nij Semllinghe in Drachten  (Rechten: Fred van Os/RTV Drenthe)
Het WZA werkt samen met Nij Semllinghe in Drachten
Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en Nij Smellinghe in Drachten willen door samen te werken het tekort aan maag-darm-leverartsen tegengaan.
Ziekten aan het spijsverteringskanaal komen steeds meer voor door de vergrijzing. Ook komen de ziekten eerder aan het licht door het darmkankerbevolkingsonderzoek. Door samen te werken hopen de ziekenhuizen nieuwe specialisten aan te trekken. Dat is dus nodig omdat de hoeveelheid werk toeneemt.

Interessanter voor arts

Het afgelopen halfjaar werkten maag-darm-leverartsen (MDL) van de ziekenhuizen al intensief samen. Het meelopen in het andere ziekenhuis is de artsen goed bevallen. De samenwerking is nu op papier vastgelegd.
"Een grotere vakgroep is voor een arts interessanter", legt MDL-arts Jan Mark Götz van het WZA uit. "Het geeft een arts meer mogelijkheden om zich te specialiseren en expertise op te bouwen."
Door samen te werken hopen de ziekenhuizen dat gespecialiseerde MDL-zorg in Noord-Nederland blijft bestaan en dat patiënten sneller geholpen worden. Op dit moment zijn er drie vacatures binnen de MDL-zorg van het WZA en Nij Smellinghe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.