Zwaarbeladen aanhanger oorzaak ernstig ongeval N48 Zuidwolde

ongeluk N48 Zuidwolde
Het ongeluk op de N48 bij Zuidwolde © Noordernieuws
Het ernstig ongeval vorig jaar op 16 april op de N48 bij Zuidwolde is volgens het Openbaar Ministerie (OM) veroorzaakt door te hard rijden met een veel te zwaar beladen aanhangwagen.
De bestuurder, een 38-jarige man uit Hoogeveen, zou hiervoor een werkstraf van 120 uur en een half jaar rijontzegging opgelegd moeten krijgen.

Spatborden op de wielen

De Hoogevener ging die dag met een vriend zand halen in Zuidwolde. Zijn minderjarige dochter mocht mee. De vriend reed in zijn eigen auto achter hen aan. In Zuidwolde werd de aanhanger zo zwaar geladen dat de spatborden op de wielen drukten. De Hoogevener haalde de spatborden van de aanhangwagen af en legde die in de kofferbak.

Op andere weghelft

Op de terugweg begon de aanhanger te scharen door de zware lading en de te hoge snelheid waarmee werd gereden. De auto met aanhanger kwam daardoor op de andere weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende wagen. De tegenligger liep een gebroken borstbeen en gekneusde heupen op. Het dochtertje had een gebroken pols en bovenbeen.
Uit het onderzoek bleek dat de aanhanger 1.640 kilo vervoerde, terwijl er maximaal 690 kilo op mocht. Het is wonderwel goed afgelopen, ook al is het letsel ernstig, zei de officier van justitie tegen de lege stoel voor hem. Er was niemand verschenen. "Jammer, ik had hem willen vragen hoe het komt dat hij kort na het ongeval opnieuw is betrapt op te hard rijden", zei de aanklager.
De officier van justitie nam het de Hoogevener kwalijk dat hij onverantwoorde en grote risico's nam, terwijl hij notabene zijn kind in de auto had.
Uitspraak over twee weken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl