Pandeigenaar in Hoogeveen wil toch verder met niet afgebouwde penthouses

Appartementen Hoofdstraat Hoogeveen
De voormalige Kijkshop in Hoogeveen © RTV Drenthe / Wouter Westerveld
De eigenaar van een appartementengebouw aan de Hoofdstraat in Hoogeveen wil toch een vierde bouwlaag op zijn pand hebben. De rechtbank Noord-Nederland zette daar in maart vorig jaar nog een streep door. De Hoogeveense eigenaar voerde vandaag bij de Raad van State een hoger beroepszaak tegen het vonnis van de rechtbank.
De rechtbank draaide de vergunning van de gemeente terug omdat die in strijd is met het bestemmingsplan. Op het dak het voormalige pand van de Kijkshop staan momenteel de staalconstructies van de penthouses. Het gebouw heeft nu drie bouwlagen.

Overlast verwacht

De buren die tegen de vergunning bezwaar maakten kunnen zich redelijk vinden in wat er nu staat. Maar ze blijven van mening dat er teveel kleine woningen in het pand zitten. Het gaat om twaalf appartementen. Ze verwachten er veel overlast van als ze straks zijn verhuurd.
De eigenaar deelde mee dat er genoeg huurders zijn met belangstelling. Er is nog geen huurder gevonden voor de winkelruimte op de begane grond. Over een week of twee is het gebouw klaar en afgewerkt. Met uitzondering van de vierde bouwlaag dan. De Raad van State gaat in hoger beroep na of de uitspraak van de rechtbank over de vergunning juist is.
De gemeente Hoogeveen heeft inmiddels een nieuw besluit genomen. Het gebouw is oké met uitzondering dus van de penthouses.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl