Celstraf voor jarenlange mishandeling vriendin

De man is veroordeeld tot een celstraf van zestien maanden (Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)
De man is veroordeeld tot een celstraf van zestien maanden
Voor het dagelijks mishandelen van zijn vriendin is een 21-jarige man uit Emmen veroordeeld tot een celstraf van zestien maanden. De helft hiervan is voorwaardelijk. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
De vrouw werd ruim drie jaar lang door de Emmenaar mishandeld. Dit stopte in juni nadat de moeder van het slachtoffer de politie belde. De agenten troffen in de woning van de verdachte een doodsbange vrouw aan. Ze zat onder de blauwe plekken en schaafwonden. Niet alleen verse, maar ook oude.
De rechter vond het ernstig dat de man zijn partner zo'n lange tijd regelmatig mishandelde. De Emmenaar zei tijdens de rechtszaak dat het probleem bij zijn vriendin lag. De rechter vond dat de man kampt met de nodige problemen. Hij moet hiervoor worden behandeld. Daarnaast mag hij in de proeftijd van drie jaar geen drugs gebruiken en wordt hij hierop gecontroleerd.
De rechter legde de Emmenaar ook een contactverbod op. Dat gaat per direct in, ook al zou de man in hoger beroep gaan. De man moet zijn inmiddels ex-vriendin een schadevergoeding van duizend euro betalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.