Lubbers over vertrek Slagveer: Dit konden wij hem niet bieden

VOETBAL - Voor de meeste FC Emmen-supporters kwam het vertrek van Luciano Slagveer aan het begin van deze week als een grote verrassing. De snelle aanvaller had namelijk net een prima rentree in de basis gemaakt tegen Heracles Almelo, maar intern was het voor dat duel eigenlijk al bekend.

Begin december meldde Puskás Akadémia zich al voor Slagveer, die bij Emmen weliswaar over een contract beschikte maar in de winterstop vrij zou zijn om uit te kijken naar een nieuwe club. FC Emmen-bestuursvoorzitter Ronald Lubbers: "We hebben elkaar min of meer geholpen toen hij in augustus toch met een oplossing kwam zijn toenmalige club Lokeren, maar we hebben wel afgesproken dat hij in de winter de vrijheid had om met andere clubs te kunnen praten."

Met de Hongaarse nummer 4, Puskás Akadémia kwam die club dus en die bood Slagveer een zeer goed contract. "Hij kon daar voor 2,5 jaar tekenen voor een bedrag wat alleen de top 3 van onze spelersgroep verdient en dat ook nog eens voor zo'n contractduur. Die zekerheid geven wij hem gewoon niet."

Zondagmiddag om 12.15 speelt FC Emmen de uitwedstrijd tegen Vitesse. Radio Drenthe Sport doet uiteraard live verslag. De uitzending begint direct na het nieuws van 12.00 uur.

Deel dit artikel: