Cassata #20: Nedersaksenlijn, PTSS, SIVO en hoe verder met kinderen boerderijgezin Ruinerwold?

Cassata gaat vandaag over de zaak Ruinerwold. Hoe kijkt ontwikkelingspsycholoog Gerrit Breeuwsma er tegenaan? Verder: wat is het nut van de Nedersaksenlijn? In zes uur tijd iemand van PTSS afhelpen, hoe doe je dat? En SIVO Festival-voorzitter Sjoerd Looijenga is de speciale tafelgast. Zijn festival verhuist naar 'hunebedcity' Borger.

20200125 Cassata Podcast

Onderwerpen

01.00 Een nieuwe fase breekt aan in het leven van de kinderen uit het boerderijgezin Ruinerwold. Een unieke zaak volgens ontwikkelingspsycholoog Gerrit Breeuwsma.

05.10 Het SIVO Festival keert terug in Borger-Odoorn, Borger ontvangt het dansfestijn. Voorzitter Sjoerd Looijenga vertelt over de keuze voor Borger.

10.23 Wat is de invloed van omgeving en opvoeding op een mens? Daar houdt Gerrit Breeuwsma zich mee bezig. Ruinerwold is daarom een uitermate interessante zaak voor hem om te volgen.

26.55 De Nedersaksenlijn, Drenthe gaat er voor. Gedeputeerde Cees Bijl legt uit waarom hij deze verbinding zo belangrijk vindt.

28.35 Sjoerd Looijenga over de agendatechnische zaken van het SIVO Festival.

33.35 Volgens gedeputeerde Bijl is het nu het juiste moment voor de Nedersaksenlijn. Geld moet uit een nationaal investeringsfonds komen.

44.36 SIVO wil vergroenen. Mensen worden beloond als ze op de fiets naar het festival komen.

52.52 Het radioforum bespreekt de zaak Ruinerwold, het onderzoeksrapport over de Jehovah's Getuigen, de Nedersaksenlijn, het stopgezette onderzoek naar de Top Dutch-campagne en de onderwijsstaking.

1.13.54 Oorlogsfotograaf Rinze Klein legt uit hoe hij oorlogstrauma's opliep.

1.17.55 SIVO-voorzitter Looijenga blikt terug op de samenwerking met statushouders tijdens SIVO in Orvelte.

1.22.09 Rinze Klein vertelt hoe PTSS zijn leven jarenlang beïnvloed heeft en de therapie die hij volgde in Engeland.

Gasten

Gerrit Breeuwsma - ontwikkelingspsycholoog van de RUG

Rinze Klein - oorlogsfotograaf

Sjoerd Looijenga - voorzitter SIVO Festival

Cees Bijl - gedeputeerde

Presentatie

Margriet Benak

Abonneer je op deze podcast

De Cassata-podcast is te vinden op je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps.

| iTunes / Apple Podcasts | Google Podcasts | Stitcher | Spotify | TuneIn |

RTV Drenthe Podcasts

Cassata: Zaterdags praat Margriet Benak met haar gasten over de politiek en actuele onderwerpen die spelen in Drenthe.

Binnen de Muren: Hoe is het leven in de gevangenis? Marjolein Knol dook gevangenis Esserheem in en sprak met gedetineerden en bewaarders.

Drenthe Doc: In Drenthe Doc geven de mooiste radiodocumentaires en hoorspelen van Radio Drenthe opnieuw een podium.

Drenthe Toen: Iedere zondag hoor je verhalen uit de Drentse geschiedenis bij Drenthe Toen. Historicus en presentatrice Sophie Timmer presenteert.

FC Emmen Podcast: Iedere maandag nemen verslaggevers René Posthuma en Niels Dijkhuizen met hun gasten het afgelopen weekend van FC Emmen door. Daarnaast is er ook plaats voor andere sport uit onze provincie.

Oerend HarTT: In deze vierdelige serie worden sterke verhalen over de TT in Assen verteld. De verhalen komen van de baan, maar ook van de campings en uit de stad.