HZVV na pech op de weg pijnlijk onderuit op het veld

VOETBAL - HZVV heeft een teleurstellende middag in de hoofdklasse B achter de rug. De club uit Hoogeveen bereikte met veel moeite het sportveld van degradatiekandidaat ASV De Dijk en verliet Amsterdam uiteindelijk met een 2-1 nederlaag.

Voor HZVV is het de eerste zeperd na zes opeenvolgende overwinningen in de hoofdklasse. De ploeg van de vertrekkende trainer Gert van Duinen blijft ondanks het verlies de nummer vier van de ranglijst. Swift staat nu echter in punten gelijk met HZVV, terwijl ACV een afstand van drie punten neemt op de provinciegenoot. De Assenaren wonnen deze speelronde de topper bij Eemdijk (0-1).

Lekke band

Op weg naar de accommodatie in Amsterdam liep het voor HZVV al mis. De spelersbus kreeg een lekke band en de selectie en staf moesten daarna wachten op vervangend vervoer. "Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. We hoorden plots veel herrie en de stukken rubber lagen aan de kant van de weg" vertelt HZVV-trainer Gert van Duinen. Veel later dan gepland kwam HZVV alsnog aan op Sportpark Schellingwoude. Door het pechgeval werd de aftrap van het duel met een half uur verschoven. "Ik geloof niet dat de verstoorde voorbereiding ten grondslag lag aan ons slechte spel. Ik ga dat zeker niet als excuus gebruiken."

Meer tegenslag

Ook op het veld had HZVV duidelijk moeite om het juiste ritme te vinden. De Dijk, slechts de nummer voorlaatst van de hoofdklasse B, kwam in de negentiende minuut op voorsprong via Leon Schipper. Daarmee was de tegenslag voor HZVV nog niet voorbij. Van Duinen zag Yoran Popovic na een half uur geblesseerd uitvallen. Luke Millar verving de spits. Volgens Van Duinen was HZVV te slordig: "We speelden onder ons niveau. Dat is ook de verdienste van de tegenstander. Ik denk dat de tegengoals illustrerend waren voor ons spel. Tweemaal lijden we balverlies na een breedtepass, is er geen druk op de bal waardoor zij op de goal af kunnen komen."

Kort na de pauze incasseerde HZVV een tweede tegengoal. Hussam Dowaah knalde van dichtbij raak. De Drentse gasten ontsnapten na ruim een uur spelen aan de 3-0. Doelman Hidde Streutker koos de goede hoek bij een strafschop voor De Dijk. "Dit hadden we goed bestudeerd. Vorige week nam dezelfde speler ook een strafschop en hij schoot hem in dezelfde hoek" aldus Van Duinen. In de slotfase maakte Sander Dzemidzic nog de aansluitingstreffer, maar verder dan die 2-1 kwam HZVV niet. "We gingen heel opportunistisch spelen en we kregen ook nog een paar goede kansen. Maar als je niet in de wedstrijd zit dan zitten dat soort ballen vaak ook niet mee."

Andere mindset

Met een vierde plaats op de ranglijst doet HZVV nog steeds goed mee in de hoofdklasse B. De stand brengt volgens Van Duinen een andere mindset met zich mee: "Tot noch toe waren we vaak de underdog. Nu was eigenlijk voor het eerst dat het 'normaal' was geweest dat we hadden gewonnen. Het komt vaker voor dat we merken dat we beter zijn, dat we meer kwaliteit hebben. Dat moeten we dan laten zien op het veld."

In de volgende speelronde staat de wedstrijd tegen die andere Drentse hoofdklasser op het programma: ACV. Een wedstrijd om naar uit te kijken: "Ik weet zeker dat we dan beter voor de dag komen dan vandaag. Het wordt een mooie wedstrijd, ongetwijfeld met veel publiek. We zijn beide nog een beetje wisselvallig, omdat we beide een jonge ploeg hebben dus ik ben zeer benieuwd. We gaan drie keer goed trainen en dan zijn we er klaar voor" blikt Van Duinen alvast vooruit.

Deel dit artikel: