FC Emmen speelt na rust uitsyndroom van zich af: 1-1 bij Vitesse

VOETBAL - FC Emmen heeft weer eens punt behaald op vreemde bodem. In Arnhem werd het tegen Vitesse 1-1. Het was slechts 1-0 bij rust en in de tweede helft was Emmen genadig voor de nummer 6 van de eredivisie.
Door het punt groeit het gat naar de onderste twee ploegen, die aan het einde van het seizoen degraderen, naar respectievelijk zes en elf punten. Emmen staat na speelronde 20 op de 12e plek in de eredivisie met 22 punten.

Slechts 1-0 bij rust

FC Emmen speelde een draak van een eerste helft, waarin de thuisclub na twintig minuten op voorsprong kwam na een blunder van Glenn Bijl die compleet verkeerd stond en Bryan Linssen helemaal kwijt was. De linkerspits schoof de bal simpel langs Dennis Telgenkamp en scoorde zo zijn 12e treffer van het seizoen. Op dat moment had het overigens al 2-0 of 3-0 moeten staan voor de thuisclub, die via Tim Matavz, Linssen en Riechedley Bazoer megakansen kreeg.
Na de openingstreffer bleef Vitesse de baas en dacht Matavz de 2-0 te maken, maar de spits van de Arnhemmers deed dat in buitenspelpositie. FC Emmen probeerde ondertussen te overleven tot de rust en trainer Dick Lukkien greep in. Hij wisselde de onzichtbare Nikolai Laursen en bracht Jafar Arias.

Wervelend

De tweede helft begon FC Emmen wervelend. Binnen zeven minuten kreeg de Drentse club al vier grote kansen. Arias ramde op de paal, Kolar schoot jammerlijk naast, Burnet zag zijn kopbal gered worden door Pasveer en Michael de Leeuw raakte ook het aluminium.
De vijfde kans leverde een goal op. Kolar zag zijn schot nog gekeerd worden door Pasveer, maar De Leeuw reageerde attent: 1-1. De vlag ging nog wel omhoog, maar in Zeist zag men al snel dat het een zuivere goal was.
De treffer was, ondanks een spannend laatste half uur, het laatste echte wapenfeit van een interessant duel.