Dick Lukkien: Heb me kapot geërgerd in de eerste helft

VOETBAL - FC Emmen-trainer Dick Lukkien had twee vroege wissels, wat geluk en een donderspeech nodig om zijn elftal op gang te krijgen in Arnhem tegen Vitesse. Die ingrediënten bleken succesvol, want Emmen speelde een goede tweede helft en had vooral in het eerste kwartier vaker dan slechts één keer kunnen en misschien ook wel moeten toeslaan.
"Ik heb me kapot geërgerd in de eerste helft. We hadden geluk dat het maar 1-0 stond, want we waren gewoon niet klaar voor de wedstrijd. Vitesse was in alles beter en wij leken angstig en waren in balbezit, maar ook als we de bal niet hadden gewoon dramatisch", aldus Dick Lukkien.

Lees ook: FC Emmen speelt na rust uitsyndroom van zich af: 1-1 bij Vitesse

De oefenmeester sprak de spelers aan op hun bereidheid, op de wil om te winnen. "We wisten wat Vitesse zou doen, dus ik hoefde niets aan te passen qua tactiek. Het is heel simpel, we moesten laten zien wat we kunnen en hebben dat in de tweede helft gedaan. Er had misschien nog wel meer in gezeten, maar na zo'n eerste helft moet je misschien wel blij zijn met een punt."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.