Roden scoort erop los in derby tegen GOMOS: 6-2

Wardenier wordt gefeliciteerd met zijn hattrick (Rechten: RTV Drenthe/Ger Hensen)
Wardenier wordt gefeliciteerd met zijn hattrick
VOETBAL - Roden heeft een belangrijke zege geboekt in de onderste regionen van de eerste klasse F. De ploeg van trainer Harry Zwiers won thuis met ruime cijfers in de burenruzie tegen GOMOS: 6-2.
Door de winst stijgt Roden van de twaalfde naar de negende plaats. De afgelopen zomer gepromoveerde club staat na dertien wedstrijden in punten gelijk met GOMOS. De formatie uit Norg bezet momenteel de tiende positie.

Bekijk nu online: De uitzending van Onze Club met een samenvatting van dit duel

De overwinning van Roden was voor een groot deel te danken aan Enrico Wardenier. De aanvoerder nam maar liefst drie doelpunten voor zijn rekening. In een tegenvallende eerste helft opende Wardenier de score uit een strafschop. De bal was op elf meter gegaan na een overtreding van Richard Meursing op Robin van der Tuin. De 1-0 was ook de ruststand.

Doelpuntenfestijn

Het publiek in Roden kreeg na de pauze een doelpuntenfestijn te zien. Met zijn tweede van de middag zorgde Wardenier voor een verdubbeling van de voorsprong. De spits schatte een mooie pass op waarde en werkte de bal fraai over keeper Maurice van der Velde heen. Kort daarna leek Rutger van der Laan het duel te beslissen door de 3-0 te maken.
Door twee goals binnen vier minuten knabbelde GOMOS iets weg van de achterstand. Guido Koolen en Ivo Drenth scoorden. Tussendoor pikte Roden-captain Wardenier echter zijn derde doelpunt van de wedstrijd mee: 4-2. De thuisclub liet de winst in de slotfase niet meer door de vingers glippen. Van der Tuin en Jasper Kobes tilden de eindstand naar 6-2.