Peize grote winnaar in 3e klasse B, Raptim is koppositie kwijt in 3C

Peize werd de grote winnaar in de eerste speelronde van 2020 in de 3e klasse B (Rechten: vv Peize)
Peize werd de grote winnaar in de eerste speelronde van 2020 in de 3e klasse B
VOETBAL - vv Peize werd de grote winnaar van de eerste speelronde na de winterstop in de 3e klasse B. Van de top 3 in deze klasse was Peize de enige die wist te winnen. Koploper Forward verloor en nummer 3, Gieten, speelde gelijk.
Forward staat nog wel 1e, nu met 29 punten uit 13 duels. Peize volgt op 1 punten achterstand en Gieten heeft 26 punten.

Bekijk nu: De uitzending van Onze Club

Patrick de Vries en Johnno Hingstman waren de helden van SVZ in het thuisduel tegen koploper Forward. Zij scoorden na rust de enige twee treffers van dit duel. Voor Forward betekende de nederlaag in Zeijen de tweede nederlaag van het seizoen.
Actief en Gieten kwamen in hun onderlinge treffen niet tot scoren: 0-0 dus.
Peize versloeg Groninger Boys en deed dat na een hele vroege achterstand, maar via Joppe van Leeuwen en Kevin Wekema herstelde de Drentse club razendsnel (binnen een kwartier). Selwyn Slotegraaf bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 3-1.
In deze klasse begon VAKO het nieuwe jaar met een 1-0 nederlaag bij Siddeburen door een hele late treffer van Ruben van der Ploeg. Door de nederlaag blijft VAKO in de gevarenzone.

Raptim verliest

In de 3e klasse C ging Raptim als koploper de winterstop in, maar de club uit Coevorden is na één speelronde in 2020 die koppositie kwijt. Op bezoek bij middenmoter Sellingen werd met 2-0 verloren.
Concurrent Musselkanaal profiteerde optimaal door Weerdinge met 1-0 te verslaan.
Musselkanaal heeft nu 27 punten uit 13 duels, terwijl Raptim blijft steken op 26 punten.
Ook CEC en Protos doen goed mee in deze klasse, met respectievelijk 22 en 21 punten uit 12 duels. CEC won met 3-1 bij Westerwolde en Protos versloeg Ter Apel'96 op vreemde bodem met 3-0.