Derde nederlaag koploper Germanicus

Germanicus, de koploper in de 2e klasse L, leed de derde nederlaag van het seizoen (Rechten: RTV Drenthe)
Germanicus, de koploper in de 2e klasse L, leed de derde nederlaag van het seizoen
VOETBAL - Germanicus is het nieuwe jaar slecht begonnen. De koploper in de 2e klasse L verloor op eigen veld toch met 3-1 van Veendam 1894. Het was voor de ploeg van trainer André Mulder de derde nederlaag van het seizoen.
Door die verliespartij is Germanicus de ruime marge, van vijf punten voorsprong, op de nummers 2 en 3 (GVAV Rapiditas en Helpman) geslonken naar twee punten.

Bekijk hier: De uitzending van Onze Club

Germanicus had een goed gevoel overgehouden aan het trainingskamp in Spanje, waar een oefenduel tegen tweedeklasser Oliveo uit Pijnacker werd gewonnen met 3-2, maar kon die goede lijn niet doortrekken tegen Veendam 1894. Alle goals vielen na rust. Veendam kwam via Ruben Wolthuis op voorsprong, maar via Nance Hoogeveen kwam de thuisclub op gelijke hoogte. In het laatste kwartier sloeg Veendam nog twee keer toe via Winston de Jonge en Jeremy van Dijk: 1-3.
In diezelfde tweede klasse L had Valthermond ook kunnen profiteren van de misstap van Germanicus, maar de Drentse ploeg verloor bij laagvlieger ASVB met 1-0. Daardoor blijft het gat tussen Germanicus en Valthermond vier punten.
WKE'16 won simpel, met 5-1 van FC Lewenborg (Ferdy Poelman en Lorenzo Hendriks scoorden ieder twee keer) en klimt naar plek 5.

Drie rode kaarten bij Nieuw Buinen - Rolder Boys

Nieuw Buinen en Rolder Boys speelden met 1-1 gelijk door goals van Niels Stoffers (Rolder Boys) en Mark Schreuder (Nieuw Buinen). Beide treffers vielen in de slotfase toen beide ploegen al rood hadden gezien. Rolder Boys zelfs twee keer. Vijf minuten na rust moest Rick de Lange met twee keer geel er van af en na exact een uur zagen de gasten ook nog Jeroen Knol uit het veld gestuurd worden. Nieuw Buinen-speler Thijs Hateboer was de derde die kon inrukken, zo'n twintig minuten voor tijd.

Overige uitslagen in de 2e klasse L:

Gruno - Annen 1-0
Dalen - Stadskanaal 2-0

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.