Kickbokstrainer de cel in vanwege misbruiken 14-jarige pupil

Een 59-jarige kickbokstrainer uit Nieuw-Roden heeft 32 maanden cel, waarvan zestien maanden voorwaardelijk gekregen voor het seksueel misbruiken van een 14-jarige pupil. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van 5.000 euro betalen en mag hij de komende vijf jaar geen training meer geven aan minderjarigen.

De rechtbank gaat mee met de eis van het Openbaar Ministerie. De man stond twee weken geleden terecht omdat hij zijn pupil, een kickbokstalent, in 2014 langere tijd zou hebben misbruikt. Dat gebeurde onder andere op hotelkamers tijdens internationale toernooien.

'Vader-dochterrelatie'

Het slachtoffer gaf aan dat zij vanaf haar 14e een seksuele relatie met haar trainer had. De man zei op zitting dat hij na haar 16e verjaardag pas seks met haar had. Daarvóór zouden ze volgens hem een vader-dochterrelatie hebben gehad.

De rechtbank gelooft dat niet en vindt bewezen dat het misbruik eerder is begonnen. Dat bewijs is onder andere gevonden in een reeks aan WhatsApp- en sms-berichten die volgens de rechtbank niet wijzen op een vader-dochterrelatie.

Verliefd

Het slachtoffer trainde vanaf haar 13e op de kickboksschool van de verdachte in Roden. Ze trainde vijf keer per week. De sportschoolhouder bracht haar 's avonds laat terug naar huis.

De zaak kwam aan het licht toen het slachtoffer het verhaal in 2015 aan haar moeder vertelde. Ze deed aangifte nadat de machtsverhouding met de man veranderde.

Deel dit artikel: