Bewoners failliete camping Anloo worden van stroom afgesloten

Netbeheerder Enexis sluit vanmiddag om 16.00 uur de stroom af op de onlangs failliet verklaarde camping Anloo. Na een brand op 21 januari is een controle van het elektriciteitsnet op de camping gedaan. Hierbij is toen een onveilige en brandgevaarlijke situatie geconstateerd.

Enexis heeft de gemeente Aa en Hunze hiervan op de hoogte gesteld. Er is op het terrein geknutseld met de elektriciteitsdraden waardoor er acuut gevaar is ontstaan.

Volgens sommige bewoners gaat de stroom er al regelmatig af. In totaal staan er nog vijftig mensen ingeschreven op de camping. Een deel daarvan heeft al een aggregaat aangeschaft.

Illegaal

Bewoning van de camping is illegaal. De gemeente Aa en Hunze probeert de bewoners al een tijd van de camping af te krijgen, maar is voorzichtig omdat het gaat om een kwetsbare doelgroep.

De gemeente heeft voor de huidige groep bewoners op de camping een informatiemiddag georganiseerd om de ontstane situatie te bespreken. Hierbij zullen ook hulpverleningsinstanties aanwezig zijn.

De bewoners zijn, nadat ze zijn bijgepraat, zichtbaar emotioneel en aangeslagen. "Mensen hebben hun hele hebben en houden hier, met hypotheek, soms al afbetaald. En dat is nu allemaal in één keer weg. We staan gewoon op straat!"

Ook is voor de bewoners niet duidelijk waar ze nu naartoe kunnen. "Ja, je kan wel zeggen, ga bij je kinderen wonen. Maar dat wil je toch ook niet! Dan ben je 78 jaar en dan sta je in de kou!", reageert een bewoonster.

Lees ook:

Deel dit artikel: