Frank Vreugdenhil wint opnieuw Alternatieve Elfstedentocht

MARATHONSCHAATSEN - Frank Vreugdenhil (35) uit Eldersloo heeft, net als vorig jaar, de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk gewonnen. Na tweehonderd kilometer, onder milde omstandigheden, hield hij Chrispijn Ariëns en Jordy Harink achter zich.
Met het ingaan van de laatste ronde van ruim tien kilometer was er een kopgroep van negen man. Zij hadden een voorsprong van dik anderhalve minuut op het achtervolgende peloton. In die kopgroep zaten naast Frank Vreugdenhil ook Ronald Kruijer, Erwin Mesu, Chrispijn Ariëns, Niels Immerzeel, Jordy Harink, Marco van der Tuin, Ronald Haasjes en Bart van der Vlugt. Vreugdenhil won nipt de sprint.
Peter de Vries, Erik Hulzebosch en Ruud Borst wonnen ook twee keer de Alternatieve Elfstedentocht in hun carrière. Maar nog nooit won iemand twee jaar achter elkaar.
De mannen gingen vanmorgen om kwart voor acht van start met lichte vorst, bij de finish was de temperatuur ruim boven nul.
Gisteren maakte de 35-jarige Vreugdenhil bekend dat hij volgend seizoen ook weer uitkomt voor AB-Vakwerk.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.