Drentse natuurfilm in première gegaan: 'Hoe film je zoiets? Zij doen het!'

De natuurfilm =HABITAT= is gisteravond in première gegaan. In een volle bioscoopzaal van De Nieuwe Kolk in Assen werd ademloos gekeken naar bijzondere beelden uit Nationaal Park Drentsche Aa, gemaakt door het filmduo Henk en Janetta Bos.
Het Natura 2000-gebied kwam, na drie jaar lang intensief filmen, op het witte doek. De genodigden voor deze besloten voorstelling zagen het gebied en haar inwoners vanuit een uniek perspectief. Er is op veel verschillende locaties gefilmd, ook vanuit de lucht en onder water. Henk en Janetta kregen dieren van heel dichtbij in beeld, waaronder een wespendief op zoek naar een wespennest, een aantal dassen, een boommarter en een jonge vos.
De reacties na afloop van de film waren enthousiast. Louis Fraanje kwam vanuit Ede speciaal voor deze film naar Assen. "Ik kende de Drentse Aa niet, maar we zijn met de film verliefd gemaakt."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.