'Man uit Drouwenerveen gruwelijk mishandeld tijdens overval'

Tijdens de woningoverval in Drouwenerveen in februari 2019 is de bewoner, een cryptomunthandelaar, ernstig mishandeld. Hij werd geslagen, met een boormachine bewerkt en gewaterboard.

Dat zegt slachtoffer Tjeerd Peter H. in een interview met De Telegraaf en Dagblad van het Noorden. Nog altijd moet de man regelmatig naar het ziekenhuis voor behandeling van de verwondingen. Zijn 4-jarige dochter die in het huis aanwezig was tijdens de overval is 'behoorlijk getraumatiseerd', vertelt hij.

Drie indringers

Op 10 februari 2019 dringen drie mannen met geweld de boerderij in Drouwenerveen binnen. Volgens het slachtoffer willen mensen geld van hem dat ze gestoken hebben in zijn cryptomuntbedrijf, nadat de markt instortte.

De mannen proberen door hem te slaan informatie los te krijgen. Dat lukt niet. "Ze deden mijn broek naar beneden en begonnen te boren met een drilboor. In mijn boven- en onderbeen en in mijn voet", vertelt H. aan de journalisten. Ook zegt hij dat de overvallers hem probeerden op te hangen aan een touw.

Vervolgens werd hij meegenomen naar de badkamer, zegt hij, waar hij geboeid in de badkuip een slang in zijn mond kreeg. "Door het water verdronk ik bijna en raakte bewusteloos."

Onderzoek gestaakt

H. zit sinds de overval ondergedoken. In december staakte de politie het onderzoek omdat alle aanknopingspunten niets opleverden.

De politie laat weten dat het artikel in de ochtendbladen geen reden is om het onderzoek te hervatten. "De kranten hebben zich gebaseerd op een video die ook bij ons bekend was", zegt woordvoerder Paul Heijdanus. "Alleen als er meer of nieuwe goede informatie is, kan dat het verhaal veranderen. Laat duidelijk zijn dat ook wij willen dat de zaak wordt opgelost. We hebben alles gedaan, het Team Grootschalige Opsporing is meteen ingezet wat buitengewoon is voor een overval. Het is onbevredigend het niet te kunnen afronden."

Over details in de verhalen laat de woordvoerder zich niet uit. "Die zijn voor rekening van de journalisten."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
112 overval misdaad Drouwenerveen
Deel dit artikel: