Korte documentaire over Afghanistanveteraan Jelmer Zwaan vanavond op TV Drenthe

Jelmer-Zwaan
Afghanistanveteraan Jelmer Zwaan uit Meppel © RTV Drenthe/Hjalmar Guit
De korte documentaire 'Witte Anjer: het verhaal van Jelmer Zwaan' is vandaag te zien bij RTV Drenthe. In de minidocu vertelt kunstenaar en Afghanistanveteraan Jelmer Zwaan uit Meppel hoe zijn relatief korte loopbaan in het leger een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten.
Een uitzending naar conflictgebied blijft je altijd bij, daarover zijn de meeste veteranen het wel eens. Een onbekend land, een andere cultuur en buitengewone omstandigheden. Zwaan neemt je mee naar Afghanistan, waar hij als chauffeur moest zorgen dat zijn collega's op een veilige manier van A naar B kwamen.
Zijn 'vakantiepeloton', zoals hun bijnaam luidde, had de eerste maanden van de uitzending een relatief rustige tijd. Het gebied waarin ze zaten, stond op dat moment niet bekend als levensgevaarlijk. Maar één grote klap zorgde ervoor dat de sfeer op Zwaans missie 360 graden draaide.
'Witte Anjer: het verhaal van Jelmer Zwaan' van verslaggever Hjalmar Guit is vanaf 17.30 uur te bekijken op TV Drenthe en wordt om 19.30 uur herhaald. Kun je niet wachten, bekijk de documentaire dan hieronder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.