Reuzenrad maakt comeback op kop van de Vaart

Reuzenrad Vaart Assen
De 'eyecatcher' op de kop van de Vaart © RTV Drenthe
Na vijf jaar afwezigheid staat het iconische reuzenrad weer op de plek waar hij, volgens veel bezoekers van de TT Assen, hoort tijdens de TT-week: op de kop van de Vaart. En de Assenaren zijn blij met de terugkeer. "Fantastisch toch? Moet je kijk wat een mooi gezicht."
Festivaldirecteur Jan Gerbrand Krol heeft niet al te veel moeite moeten doen om de attractie terug op de vertrouwde plek te krijgen. "Het was een groot verzoek voor iedereen om het reuzenrad hier te krijgen, dus het was eigenlijk wel vrij snel geregeld."

Nagedachtenis

Marinus Spelbrink, kermisexploitant, kwam jaren geleden met het initiatief om een reuzenrad op de kop van de Vaart te zetten. Marinus overleed in 2017, maar zijn vrouw Gwendolyn heeft het reuzenrad weer nieuw leven ingeblazen. "Wij zijn er trots op dat we het in zijn nagedachtenis door kunnen laten gaan."
De terugkeer van het reuzenrad maakt wat los in Assen, ziet ook Jan Gerbrand Krol. "Maandag zaten er gewoon mensen naar de opbouw van het reuzenrad te kijken. Hij valt op, staat op het meest centrale punt van Assen. Het is echt iets magisch."
Reuzenrad

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.