Wethouder in Meppel overleeft motie van afkeuring

Stadhuis Meppel
Wethouder Meppel overleeft motie van afkeuring © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Wethouder Jeannet Bos, van de gemeente Meppel, heeft tijdens de gemeenteraad een motie van afkeuring gekregen van de voltallige oppositie. De drie coalitiepartijen steunden dat niet, waardoor er geen meerderheid is.
Ze kreeg de motie van afkeuring voor haar reactie op een interview met haar in de Meppeler Courant, over de Grote Kerk. Daarin stelt ze dat de gemeente de duimschroeven van het kerkbestuur wellicht maar moet aandraaien, als de verkoop van de kerk niet doorgaat. Er waren plannen om de kerk onder meer in te richten als bibliotheek, maar dat is van tafel.
De kerk staat leeg omdat het voor de Protestantse Gemeente Meppel te duur was. Ze had meerdere kerkgebouwen in gebruik en is teruggegaan naar een gebouw waar kerkdiensten worden gehouden. Ook andere activiteiten worden er niet meer gehouden.
Het CDA heeft er moeite mee dat de gemeente zich bemoeit met eigendom van een andere organisatie. De partij heeft hier vragen over gesteld naar de wethouder, maar vindt de beantwoording niet bevredigend. Zo reageert Bos eerst dat ze het artikel niet heeft geschreven, maar zegt ze na doorvragen wel dat ze akkoord is gegaan met de tekst. Grotendeels vanwege deze reactie komen de oppositiepartijen met de motie van afkeuring.
Dat vinden de coalitiepartijen veel te ver gaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.