Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

220503_boekenmarkt_2
Bezoekers van de Roder Boekenmarkt in 2022 © RTV Drenthe
Dit weekend staat natuurlijk voor heel veel mensen in het teken van de TT. Behalve de kwalificaties en sprintrace op zaterdag en de wedstrijd op zondag is er natuurlijk het TT Festival.
Het programma van het festival kun je hier vinden. Maar er zijn natuurlijk nog tal van andere activiteiten. Hieronder doen we een aantal suggesties.

Koepeltjesfestival Eelde

In Eelde wordt zaterdag onder het motto '25 jaar Tynaarlo' de 10e editie van het Koepeltjesfestival gehouden. Verspreid door het centrum staan drie podia voor livemuziek, meerdere koepeltenten met klein entertainment, sfeerverlichting, drank- en food-horecapunten, het koepeltjes kinderplein, straattheater en kunst. Het festival biedt een podium voor iedereen uit de gemeente Tynaarlo die iets wil presenteren op het gebied van kunst in de breedste zin van het woord. Centrum Eelde, van 14.00 tot 01.00 uur.

Lammetjesdag Hertenkamp Vledder

In het Hertenkamp in Vledder is het zaterdag weer tijd voor Lammetjesdag. Van 10.00 tot 12.00 uur kunnen de dieren worden bewonderd en kan er een beschuitje met muisjes worden gegeten. Ook de koffie, thee en ranja staan klaar.

Honingslingeren in Zuidlaren

Altijd al willen weten wat honingslingeren is? De Imkervereniging Zuidlaren geeft zaterdag bij Molenmuseum De Wachter een demonstratie voor kinderen. De bijen hebben dit voorjaar veel honing gehaald, en de koolzaad- en voorjaarshoning kan nu geslingerd worden. Op het plein bij de molen is ook informatie over bijen te vinden en is er aandacht voor het houden van bijen en alles wat daarbij komt kijken. De toegang voor volwassenen is 7,50 euro, voor kinderen 3,75 euro.
Molen de Wachter Zuidlaren
Molen de Wachter in Zuidlaren © serge vinkenvleugel/RTV Drenthe

Demonstratie houtsnijwerken

Kunstenaar Harm Echten uit Ruinen haalt zijn inspiratie uit het Dwingelderveld. Zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur is hij in bezoekerscentrum Dwingelderveld aan het werk. Echten laat zijn werk zien en vertelt erover. Ter plekke ontstaan de houtsnijwerken onder zijn handen, in de vorm van uilen, andere dieren of bijzondere objecten.

Roder Boekenmarkt

Boekenliefhebbers kunnen zaterdag en zondag terecht in Roden om tweedehandsboeken te scoren voor een prikkie. Dan is er een extra Roder Boekenmarkt in het pand van de stichting Roder Boekenmarkt aan de Ceintuurbaan 122. Normaal wordt de markt in december gehouden, maar met de vakantie voor de deur leek het de organisatie een goed idee om er nu een te houden. De opbrengst van de boeken gaat naar een goed doel. Zaterdag en zondag van 09.00 tot 17.00 uur.
Fable & Fantasy
Je zou zo maar elfen tegen het lijf kunnen lopen tijdens het Emmer festival. © Fable & Fantasy

Fantasy Festval Emmen

In het Rensenpark in Emmen is zaterdag en zondag het festival Fable & Fantasy. Het park wordt omgetoverd tot een fantasiewereld met sprookjesfiguren. Ook kun je je terug wanen in de middeleeuwen of een bezoek brengen in de wereld van de steampunk. Natuurlijk kun je ook genieten van een hapje en drankje en een kijkje nemen op de grote fair. Zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur, de toegang is 21,50 euro. Zondag is het festival van 11.00 tot 19.00 uur, met een toegangsprijs van 19,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis naar binnen, mits onder begeleiding van een volwassene.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.