Waterschap WDODelta verhoogt waterpeil extra als buffer tegen droogte

water inlaten
Waterschap verhoogt waterpeil als buffer tegen droogte © Waterschap WDODelta
Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) zet in een deel van haar werkgebied de waterpeilen in sloten, weteringen en kanalen extra hoog tot boven het normale maximumpeil.
Zo wordt extra water vastgehouden en aangevoerd in het gebied. Het waterschap wil op deze manier een buffer opbouwen om bij aanhoudende droogte zo lang mogelijk aan de watervraag te kunnen voldoen.
Het waterpeil van de IJssel, de Vecht en het IJsselmeer is nu nog voldoende om tot deze actie over te gaan, maar WDODelta ziet een omslagpunt aankomen."Daarom willen we niet wachten, maar direct handelen", zegt bestuurder Nicole Koks. "Anders verliezen we naast kostbare tijd ook kostbaar water."
Het waterschap verhoogde het waterpeil ook al tijdens voorgaande droge zomers. Dat bleek toen een positieve invloed te hebben op de beschikbaarheid van water voor de land- en tuinbouw en de natuur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.