Catawiki veilt historische dartstrofeeën Barney

Raymond van Barneveld gaat al zijn dartbekers en andere prijzen laten veilen door veilingsbedrijf Catawiki uit Assen. De 52-jarige voormalig dartkampioen heeft niets meer met zijn trofeeën en wil er zijn fans blij mee maken.

In een interview met de NOS benadrukt 'Barney' dat hij zijn prijzen niet voor het geld van de hand doet. "Er zullen een hoop mensen zeggen: 'Hij ligt in scheiding en heeft geld nodig.' Nou, je mag mijn bankafschriften zien, dat is zeker niet het geval."

Historische trofeeën

Al met al gaat er vanaf volgende week vrijdag een hoop vaderlandse dartshistorie onder de hamer. Onder de geveilde stukken zijn onder andere de eerste Embassy-trofee uit 1998 én zijn WK-beker na de winst tegen Phil Taylor in 2007. Van Barneveld lijkt er totaal geen moeite mee te hebben dat zijn bekers in andere handen zullen belanden. "Die bekers staan hier ook al eeuwen, ik ben er wel een beetje klaar mee. Ik wil het allemaal gaan veilen via Catawiki", aldus de recent gestopte darter.

Alle bekers mogen dus weg, hoe ongelofelijk dat misschien klinkt. De opbrengst van de trofeeën wil Van Barneveld gaan gebruiken om zijn droom te realiseren: een eigen dartsprofteam. "Daarmee wil ik gaan werken zoals voetbalclubs doen, dagelijks met elkaar in de weer gaan. En dan wil ik nog weleens zien wat er gaat gebeuren."

Topdarter

Van Barneveld won als een van de weinige darters zowel de wereldtitel bij de BDO en de PDC. Hij won meer dan twintig eindtoernooien en geldt als een van de beste en meest succesvolle darters van Nederland. Zijn loopbaan eindigde vorig jaar in mineur, na een uitschakeling in de eerste ronde van het PDC World Darts Tournament 2020.

Meer over dit onderwerp:
Assen Catawiki veiling darts Raymond van Barneveld
Deel dit artikel: