FC Emmen huurt doelman uit Premier League

Dahlberg wordt de rest van dit seizoen door FC Emmen gehuurd van Watford (Rechten: website Watford FC)
Dahlberg wordt de rest van dit seizoen door FC Emmen gehuurd van Watford
VOETBAL - Pontus Dahlberg draagt de rest van dit seizoen het shirt van FC Emmen. De 21-jarige Zweedse keeper wordt tot de zomer gehuurd van Watford.
Dahlberg speelde in de jeugd van Älvängens IK, voordat hij in 2015 de overstap maakte naar IFK Göteborg. Daar debuteerde hij in 2017 in de Allsvenskan, het hoogste niveau van Zweden. In de winter van 2018 kocht Watford hem (voor 4 miljoen euro), maar maakte de doelman op huurbasis het seizoen af bij IFK Göteborg. Bij Watford, de nummer 19 van de Premier League, heeft hij op dit moment twee routiniers voor zich staan: Foster en oud-PSV'er Gomes.
De doelman heeft inmiddels al twee A-interlands gespeeld. Zijn eerste was in 2018 (tegen Estland) en onlangs speelde hij 90 minuten lang mee in het oefenduel tegen Moldavië. Dat was op 9 januari. Zweden won dat duel met 1-0.
FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers: "Als Dennis Telgenkamp uitvalt, zijn we op doel te dun bezet door de langdurige blessure van Matthias Hamrol. Door Pontus toe te voegen aan de selectie, zijn we nu op die positie ook voldoende bezet."

Vierde nieuweling

Dahlberg is de vierde nieuweling die in de winterse transferperiode naar Emmen kwam. Eerder legde de Drentse club Hilal Ben Moussa, Luka Adzic en Kerim Frei al vast.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.