Organisatie TT Nacht: 'Avond met ouderwetse TT-sfeer'

TT Festival 2023 Doevenkamp Assen zaterdagavond
Groot feest aan de Doevenkamp © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Assen kijkt terug op een geslaagde TT Nacht. Zo'n 85.000 bezoekers trokken zaterdagavond naar de binnenstad om daar te feesten, onder meer bij de verschillende podia. De gemeente Assen spreekt van "een gezellige, drukke, beheersbare avond".
Volgens de organisatie was er veel uitbundigheid, plezier en vrolijkheid onder het publiek. "Het was sfeervol druk, een feestavond met een ouderwetse TT-sfeer", aldus directeur Jan Gerbrand Krol van het TT Festival. De feestgangers waren goed verspreid over de stad, inclusief de TT Kermis.

Drie aanhoudingen

De politie heeft in de binnenstad drie aanhoudingen verricht. In de Javastraat werd een 23-jarige Assenaar aangehouden omdat hij drugs op zak had.
Even buiten het centrum van Assen, aan de Overcingellaan, werd rond 0.45 uur nog een 21-jarige man uit Zutphen aangehouden. Hij had geen identificatie bij zich en werd daarna aangehouden wegens het beledigen van een agent. Volgens de politie is niet duidelijk of hij ook het TT Festival heeft bezocht.
Verder was er een incident bij een alcoholcontrole bij de Korenmaat, in Assen-Zuid. Daar leek een 47-jarige bestuurder uit Westerbork er rond 23.30 uur vandoor te willen gaan. Een agent werd over een korte afstand meegetrokken en kwam daarbij ten val. De man is aangehouden voor poging tot zware mishandeling.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.