Kippenboer uit Orvelte in de race voor titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar

Hans Brinke houdt kippen en koeien (Rechten: ANP/Jasper Juinen)
Hans Brinke houdt kippen en koeien
Hij combineert een melkveebedrijf met het houden van kippen en doet dat op geheel eigen wijze en daarom is hij genomineerd voor de titel Agrarisch Ondernemer van het jaar. Het gaat om Hans Brinke, hij runt zijn bedrijf in Orvelte.
In totaal zijn er tien genomineerden. Brinke is de enige Drentse kandidaat. De winnaar wordt op 26 maart bekend gemaakt.

Plezier en trots

De tien overgebleven kandidaten zijn geselecteerd door een jury. In de voordracht omschrijft de jury Brinke als een ondernemer die niet zo zeer gaat voor groot, groter, grootst. Hij wil vooral plezier beleven aan het boer-zijn. Verder roemt de jury hem voor het feit dat zijn trots voor de sector uitdraagt via social media en in columns.

Boogstal

Hans Brinke heeft 56 koeien en 27 stuks jongvee. De afgelopen jaren investeerde hij vooral in zijn pluimveehouderij. De boer uit Orvelte bouwde een opvallende boogstal voor 15.000 biologische leghennen.
De winnaar van de verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar wint een geldbedrag van 12.500 euro. Ook is er een publieksprijs, die winnaar krijgt een bedrag van 2.500 euro.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.