Verwarde man leidt hulpdiensten naar mogelijk explosief in Eelde

Een man heeft vandaag tot twee keer toe voor een hoop consternatie gezorgd aan de Oosterbroek in Eelde. Volgens de politie vertoonde hij verward gedrag en uitte hij een bedreiging. Later bracht hij opsporingsdiensten op het spoor van een mogelijk explosief.
De opsporingsdiensten startten vanmiddag een zoekactie in de omgeving van Eelde, waar de man zich zou verschansen. Dat was naar aanleiding van de dreigende taal die hij uitsloeg. Een politiehelikopter vloog over het gebied en omwonenden werd via een Burgernetmelding opgeroepen om naar de verdachte uit te kijken.

Explosief

Even later meldde de man zich op het politiebureau. Hierbij kwam naar voren dat in een pand aan de Oosterbroek bij Eelde een explosief zou liggen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft vanavond uit voorzorg een voorwerp laten ontploffen. Of het daadwerkelijk om een explosief gaat, is niet bekend.
De man is na zijn aankomst op het politiebureau aangehouden vanwege de bedreiging en de betrokkenheid bij het mogelijke explosief. Over de aard van de bedreiging is door de politie niks bekendgemaakt, ook is onduidelijk aan wie de bedreigingen zijn gericht.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.