Atlete Britt Roos plaatst zich voor EK onder 18 jaar

ATLETIEK - Britt Roos (16) uit Ruinen heeft zich vanmiddag in Apeldoorn op de 800 meter geplaatst voor het Europees Kampioenschap outdoor voor atleten onder achttien jaar. Met een tijd van 2.08.80 bleef ze tweetiende van een seconde onder de limiet.

"Ik was er eigenlijk niet mee bezig. Maar ik had wel het gevoel dat ik het eventueel zou kunnen. Na de finish moet je altijd even op je tijd wachten en toen ik het zag, dacht ik wel meteen: yes, in the pocket", aldus Roos. Het wordt voor de atlete uit Ruinen haar eerste internationale toernooi.

Indoor

Het is extra bijzonder dat de jonge atlete de limiettijd voor het EK outdoor tijdens een indoorwedstrijd loopt. "Meestal ben je door het kleine rondje met de vele bochten toch wel twee seconde langzamer. Dus daarom is het extra leuk dat het nu al lukt", licht Roos toe. Met haar tijd van 2.08.80 verbeterde ze ook meteen haar persoonlijk indoor-record.

Nieuwe trainer

De pas 16-jarige atlete is twee maanden geleden van trainer gewisseld. Ze maakt nu deel uit van de talentengroep voor middellange afstandslopers onder leiding van Nils Pennekamp. Roos traint daardoor op vrijdag en zaterdag op Papendal.

Het EK onder achttien jaar is eind juli in het Italiaanse Rieti.

Meer over dit onderwerp:
Ruinen Atletiek Britt Roos
Deel dit artikel: