Olhaco wint in spannend duel van koploper Sudosa-Desto

Olhaco serveert richting een zege op Sudosa Desto (Rechten: RTV Drenthe/Ger Hensen)
Olhaco serveert richting een zege op Sudosa Desto
VOLLEYBAL - De volleyballers van Olhaco hebben de Drentse confrontatie met Sudosa-Desto in de eerste divisie A gewonnen. De Hoogeveners trokken voor eigen publiek in een spannende wedstrijd met 3-2 aan het langste eind.
Met de zege nam Olhaco wraak voor de eerdere nederlaag tegen Sudosa-Desto in de competitie. In Assen kreeg het team van coach Menno Volkerink nog met 4-0 aan de broek.
In de volgepakte Sporthal Trasselt won Sudosa-Desto nog wel de eerste set (25-21), maar daarna greep Olhaco het initiatief. De thuisploeg nam zowel in de tweede als derde set een voorsprong en gaf dit voordeel niet meer uit handen (25-23 en 25-18).
Door de vierde set te winnen (25-22) dwong Sudosa-Desto een beslissende set af. Daarin was Olhaco echter duidelijk de beste: 15-10.
Sudosa-Desto blijft de koploper in de eerste divisie A. Olhaco, dat bezig is aan een zeer sterke reeks, staat derde. Het verschil tussen beide clubs is 6 punten.