DOS'46 rekent af met koploper TOP

DOS'46 heeft in Sassenheim een overtuigende zege gepakt bij koploper TOP (Rechten: Printscreen Livestream TOP)
DOS'46 heeft in Sassenheim een overtuigende zege gepakt bij koploper TOP
KORFBAL - De korfballers van DOS'46 uit Nijeveen hebben bij koploper TOP uit Sassenheim een overtuigende zege gepakt in de Korfbal League. In een volle speelhal De Korf wonnen de bezoekers met 26-29. Door de zege komt de ploeg van Pascal Zegwaard op 14 punten.
Daarmee bezet DOS'46 nog wel altijd de zesde plek, maar is de ploeg op gelijke hoogte gekomen met nummer 5 Fortuna Delft dat morgen nog in actie komt. Het gat naar de belangrijke vierde plek (die recht geeft op het spelen van de play-offs) blijft twee punten. Er zijn nog zes duels te spelen.

Eerste helft

Vanaf het eerste fluitsignaal speelde DOS'46 fanatiek. Tot aan 6-6 gingen beide ploegen gelijk op, maar daarna wisten de bezoekers uit Nijeveen langzaam uit te lopen. Verdedigend deed TOP Sassenheim zichzelf te kort, en door een aantal fenomenale treffers van Drentse zijde was de tussenstand bij rust al 11-17.
Ook na de rust was de eerste slag voor de ploeg van Zegwaard. Door Pascal Frieswijk en Fardau de Boer liep de voorsprong op naar 11-19. Met nog drie minuten op de klok werd de wedstrijd voor DOS'46 toch nog weer spannend. De thuisploeg had het verschil terug gebracht naar twee punten. De Nijeveners wisten de korf, na het geblesseerd uitvallen van Jesse de Jong, niet meer zo vaak te vinden. Toch kwam TOP niet langszij. 'Man of the Match' Max Malestein schoot de allesbeslissende 26-29 binnen.

Hard geknokt

"We hebben nog nooit zo goed geschoten," sprak Zegwaard na afloop van de partij. "TOP schoot niet goed en zat niet lekker in de wedstrijd. We hebben vandaag hard geknokt en terecht gewonnen."
De volgende wedstrijd van DOS'46 is volgend weekend in eigen huis. Dan staat de Noordelijke derby tegen LDODK weer op het programma.