VV Hoogeveen wint Drents onderonsje van Alcides

VOETBAL - VV Hoogeveen heeft de Drentse derby tegen Alcides uit Meppel gewonnen met 0-3. Na een gelijkwaardige eerste helft sloeg de ploeg van trainer Nico Haak na de thee toe door doelpunten van Bijlsma, Engbers en Van Dijk.

Door de zege stijgt Hoogeveen naar de derde plaats in de Hoofdklasse A. Alcides blijft steken op de veertiende plaats.

Hoogeveen noteerde in de eerste vijf minuten gelijk twee goede mogelijkheden. De voorzet van Thomas Reinders ging net voorlangs terwijl Kjelt Engebers op doelman Xander Jager stuitte. Daarna waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar, maar de kansen van Kaluzi en Boye Keizer waren te klein om doelman Kevin Borgman te laten schrikken.

Hoogeveen slaat toe

De thee deed de ploeg van trainer Nico Haak meer dan goed. Emil Bijlsma faalde in de 47ste niet, toen hij oog in oog kwam te staan met keeper Jager. Acht minuten later scoorde Kjelt Enbers op fraaie wijze.

Alcides liet het hoofd niet buigen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Die leek er ook te komen toen Nick Kuiper alleen voor de keeper kwam te staan, maar doelman Borgman redde knap. Aan de andere kant faalde Bijlsma ook in een één-op-één situatie.

In de 83ste minuut maakte Levon van Dijk aan alle illusies een einde toen de verdediger uit een corner raak kopte.

Deel dit artikel: