VKW wint bij Dalfsen, GOMOS verslaat Heerenveen

VOETBAL - In de 1e klasse F heeft VKW vandaag de grootste zege geboekt. De Westerborkers wonnen met 3-0 op bezoek bij Dalfsen. Ook GOMOS mocht drie punten bijschrijven door een 4-2 zege op vv Heerenveen en SVBO moest genoegen nemen met een punt na een 2-2 gelijkspel tegen GRC Groningen.

VKW wint en klimt

VKW heeft een klinkende zege geboekt bij concurrent Dalfsen. De equipe uit Westerbork won met 0-3 op Sportpark Gerner. Dankzij een treffer van Werner Wijnholts en een eigen doelpunt van Dalfsen ging VKW halverwege al met 0-2 aan de leiding.

Direct na de pauze legde Anjo Willems de eindstand vast. Na een gemiste penalty benutte hij de rebound. Door de winst komt VKW in punten gelijk met Dalfsen. De ploeg van trainer Karlo Meppelink heeft echter een beter doelsaldo en stijgt naar de vijfde plek.

GOMOS herpakt zich

GOMOS heeft vandaag de 6-2 nederlaag tegen Roden van vorige week weggespoeld met overtuigende zege op vv Heerenveen. Guido Koolen zette de ploeg uit Norg op voorsprong, maar door twee goals van Bram Voskuilen nam Heerenveen de wedstrijd in handen.

Na zeventig minuten spelen kwam GOMOS door een treffer van Robert Elsinga weer langszij en in de ultieme slotfase maakte Sven Pilon uit een strafschop de 3-2, waarna Jannes Siegers de eindstand bepaalde op 4-2.

Door de zege komt GOMOS op 17 punten uit 14 wedstrijden en staat daarmee 10e. Deze plaats deelt de ploeg met Roden dat door een beter doelsaldo negende staat.

Opnieuw remise SVBO

SVBO speelde voor de tweede keer op rij met 2-2 gelijk. Na de remise bij VKW eindigde ook de thuiswedstrijd tegen GRC Groningen in dezelfde cijfers. Voor SVBO leek er aanvankelijk niets aan de hand. Door goals van Twan Waidijk en Nick Hidding stond het na een half uur 2-0.

In het laatste kwartier gaf de formatie uit Barger-Oosterveld de voorsprong volledig uit handen. Robert Smit en Yannick van Duyn bezorgden de Groningers een punt. SVBO staat derde, een punt achter WVV. Koploper SWZ heeft zeven punten meer dan SVBO.

Deel dit artikel: