Winnend Rolder Boys buigt na rust achterstand om tegen Dalen

VOETBAL - Rolder Boys won vanmiddag met 3-2 van Dalen. Halverwege keek de ploeg van trainer Kenny Koning nog tegen een 0-2 achterstand aan. Ferdi Hidding scoorde vlak voor tijd de winnende treffer.
Koploper Germanicus won met 4-3 van Helpman en blijft eerste in de zondag 2e klasse L. Rolder Boys staat vijfde, op zeven punten van de ploeg uit Coevorden. Dalen staat tiende met zeventien punten uit veertien wedstrijden.

Bliksemstart

Dalen schoot na het fluitsignaal van scheidsrechter Van Veen uit de startblokken en mocht na 10 seconden al een vrije trap op het puntje van de zestien nemen. Tijmen Venhorst boog de vrije bal op de paal. Zes minuten later was het wel raak. Reinier de Boer kon de bal van een meter of tien binnen schieten (0-1).
De thuisploeg stelde er in de eerste helft weinig tegenover. Rolder Boys speelde te slordig en na ruim een half uur spelen kwam Dalen op 0-2. En weer was het De Boer, die zijn tweede van de middag maakte. Vlak voor rust kregen de boys uit Rolde een paar goede kansen, maar Dalen ging met een 2-0 voorsprong rusten.

Spanning terug

Een veel sterker Rolder Boys bracht zeventien minuten na rust de spanning weer terug. Invaller Rutger Tuin bracht de aansluitingstreffer op het scorebord (1-2). In een open wedstrijd kregen beide ploegen kansen, maar pas in de laatste tien minuten vielen de treffers.
Verdediger Jasper Kroon schoot de ploeg uit Rolde weer langszij (2-2), waarna ruim drie minuten later Hidding de beslissing bracht. De middenvelder, die zaterdag terugkwam van de wintersport, slalomde door de verdediging van Dalen en schoot de bal, via een been van een verdediger, binnen.